Aankondiging: Top of Holland vogeldag 2023

Op zaterdag 13 mei wordt weer de TOH (Top Of Holland) vogeldag georganiseerd, een jaarlijks terugkerend vogelevenement. Op deze dag trekken vele vogelaars eropuit om in de 3 noordelijke provincies (Friesland, Groningen en Drenthe). Genieten van de vogelrijkdom en lekker op zoek gaan naar zoveel mogelijke leuke en zeldzame soorten. Er zijn ook prijzen te vinden voor de ontdekkers van de meest zeldzame soorten.

De maand mei is een toptijd op het gebied van vogels kijken. De meeste trekvogels zijn weer teruggekeerd uit het verre zuiden, ook late soorten zoals Nachtzwaluw, Wespendief, Grauwe Klauwier en Wielewaal bijvoorbeeld. Overal is het genieten van vogelzang en de kans op het vinden van een zeldzaamheid is vrij groot. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Draaihals, Hop of Roodkopklauwier, maar ook iets veel zeldzamers behoort tot de mogelijkheden. Wie weet een Woestijnplevier, Vorkstaartplevier, Griel of zelfs een Alpenheggenmus? Op een goeie dag met gunstig weer in mei (droog, zonnig, oostenwind), kun je een groot scala aan soorten tegenkomen in de Top of Holland.

Kortom: Op een dag in mei is er van alles mogelijk in de TOH, is het heerlijk vogelen en kun je een onvergetelijke vogeldag beleven. Laten we hopen dat het net als vorig jaar weer lekker weer wordt om te gaan vogels kijken op de Top of Holland vogeldag.

Voor meer informatie en aanmelden, zie: Top of Holland vogeldag 2023

Tapuit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: