Sperwer komt aangewaaid

Donderdag 17 februari 2022

Terwijl het buiten flink stormachtig is (windkracht 6 a 7) zit ik rustig achter de laptop te werken. Ondanks dat ik vannacht twee keer wakker ben geworden door de harde wind heb ik prima geslapen. Ik heb besloten eerst lekker binnen te blijven en misschien in de middag nog even een rondje te doen in het Fochteloërveen. Terwijl ik achter de laptop zit kijk ik regelmatig even naar buiten, maar het is zelden zo stil in de tuin qua vogels als vandaag, lijkt het. Wel hoor ik zo nu en dan de luide zang van Roodborst, Winterkoning en Koolmees boven de wind uitkomen.

Op een gegeven moment zit ik geconcentreerd te typen als ik iets snel voor het raam zie langs flitsen. Een zeer snelle bruine flits, vogel met een slank silhouet. Ik denk meteen aan een Sperwer, deze relatief kleine roofvogel zit vaker in mijn tuin de laatste tijd, jagend op de vele aanwezige zangvogels. De vogel is gaan zitten in een boom recht voor mijn raam, enigszins verscholen achter de bladeren die hevig heen en weer worden geschud door de harde wind. Ik pak snel mijn verrekijker en heb de vogel meteen prachtig in beeld, zoals verwacht een prachtige Sperwer. De slinkse roofvogel zit minutenlang in de boom, wat me de kans geeft een filmpje te maken met de telefoon door de verrekijker.

Een zeer welkome waarneming vanuit huis op deze stormachtige dag, een cadeautje van moeder natuur. Zie hieronder voor een filmpje van de vogel, gemaakt met de telefoon door de verrekijker-lens. Het filmpje openen op groot scherm geeft het beste resultaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: